Hírek, események

Interjúzásból ötös – Bea írása

A második falu, ahova ellátogattunk az őszi időben, az Litke volt. Hasonló programtervekkel indultunk neki a látogatásnak, mint Lácacsékénél, csak biztosak voltunk benne, hogy most nagyon sok gyerekkel lesz dolgunk. Így is lett, sok eleven és fáradhatatlan gyerek várt ránk szombat reggel az iskolában.
Néhány bemelegítő játék után csapatokra oszlottunk és nekiindultunk a falunak, hogy minden csoport egy adag, telefonnal felvett videóval térjen vissza, amiben a falu egyik problémájára keresnek megoldást, és kikérik más falubeliek véleményét is a tervükről. Az én csapatom remekül dolgozott. Nagyon ügyesen interjúztatták egymást és a felnőtteket egyaránt, érthetően összefoglalták a problémát és a megoldásokat, de ami a legfontosabb: egy pillanatig se visszakoztak a feladattól. A feladat adott volt, ők pedig kitalálták, hogyan oldják meg, és megcsinálták. A témánk az volt, hogy nincs elég szórakozási lehetőség a faluban, és egy diszkóra szerintük sokaknak igénye lenne. De a többit inkább lessétek meg a videóban. 😉

Miután visszatért mindenki a videókészítésből, és megebédeltünk, elindult a vetítés. Itt is az Agymanók című animációs filmet néztük meg a gyerekekkel, hogy másnap közösen megbeszélhessük, miről is szólt. A film egyharmadánál azonban elkezdtek egyre sűrűbben kijárni a mosdóba a gyerekek. A film végére többen meg is léptek, és inkább a tornateremben ütötték el az időt focival és kidobózással. Ebből számunkra hatalmas tanulság az, hogy ha mi nem tudjuk lekötni a gyerekeket két hosszú órán át, akkor azt egy rajzfilm se teszi meg helyettünk, így legközelebb biztosan valami sokkal izgalmasabbal fogunk készülni.

Mivel sokan nem is nézték végig a filmet, másnap nehéz volt összeszedni azt a maréknyi gyereket, akikkel elkezdhettünk drámajátékozni az Agymanókban látottak alapján. És az igazat megvallva, ők sem lelkesedtek egyáltalán, amikor meghallották, hogy itt most valami színjátszásfélét szeretnénk. Na jó, az, hogy nem lelkesedtek, talán túlzó, ugyanis egyenesen elkéredzkedtek kidobósozni a többiekhez. Nem is erőltetve tovább a dolgot, kimaradt ez a program, és helyette más tapasztalatgyűjtő játékkal sikerült lekötnünk a gyerekeket. Ami a legsikeresebbnek bizonyult, az a fényképezős játék volt, amiről már a Magyarbánhegyesi beszámolóban is olvashattatok.

Ugyan nem teljesen a tervek szerint alakult a hétvége, de így is rengeteg örömmel és tapasztalattal gazdagodtunk. Vasárnap délutánra már csak a búcsúzkodás maradt, de nem búsultunk, hiszen tudtuk, hogy nemsokára megint jövünk, nem kell nyárig várni.

Érdemes lesz követni a posztokat, mert hamarosan a többi videó is elkészül és felkerül a youtube csatornánkra.