Miért jó Tarisznyás önkéntesnek lenni?

Szórakozva tanítás (vagy tanulás?) – Vivi

Mindig is érdekelt, hogy hogyan lehet hatékonyan tanítani. Volt is egy másodikos kislány, akinek segítettem egy ideig a tanulásban, és mindig nagy kedvvel készültem az órákra. Én szerencsésnek mondhatom magam, hogy voltak olyan tanáraim, akiktől szereztem motivációt a tanuláshoz, de sajnos vannak gyerekek, akiknek ez nem adatik meg, akiknek a tanulás sokszor szenvedésnek tűnik. Nekik meg lehetne mutatni, hogy igenis szórakoztató tud lenni a tanulás, és van miért tanulni! Emiatt is örömmel csatlakoztam a Tarisznya Táborokhoz, mikor hallottam róla az egyik gyerekkori barátnőmtől, mert a tábor pont ezt a célt szolgálja.

2017 nyarán Litkére volt lehetőségem egy hétre elmenni.Ahhoz képest, hogy úgy indultam, hogy másoknak szeretnék felejthetetlen élményt okozni, várakozásaimat felülmúlva én is rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodhattam, és rengeteg fantasztikus emberrel ismerkedhettem meg. Az önkéntesek egytől egyig iszonyú aranyosak, segítőkészek voltak, és a gyerekek… Nagyon jófejek, cukik és szeretnivalóak. Egy élmény mély nyomot hagyott az emlékeimben. Amikor épp az egyik szünetben csocsóztunk a gyerekekkel, és jött szólni egy önkéntes, hogy kezdődik kint a foglalkozás, a gyerekek nem is reagáltak, több figyelmeztetésre sem. Ahogy tovább játszottak, szóltam, hogy “na jó, indulás!”, mire már mentek is. Itt megjegyezte az önkéntestársam, hogy ő féltékeny, mert így is hallgatnak rám, hogy nem veszem fel a szigorú stílust. Ez nagyon jól esett! Persze aztán volt, hogy azért nem így ment… :’D de mindig van hova fejlődni!

Ez a tábor egy nagyszerű lehetőség a gyerekek és az önkéntesek számára is. A gyerekek megkaphatják azt a motivációt a tanuláshoz, amit lehet, hogy nem volt alkalmuk eddig, az önkéntesek pedig azonfelül, hogy segíthetnek másokon, ők maguk is rengeteget tudnak tanulni, miközben nagyon jól lehet szórakozni.  Mindenkinek csak ajánlani tudom!