Táborok

Brenda blogja Litkéről

Litke, 2017

A tavalyi táborok élményei után nagyon izgatottan vártuk a tábort, és persze a kedves önkénteseket is. Kíváncsian vártuk, hogy milyen programokkal készültek az idei nyárra.

Az első napon még mindenki félve játszott, kicsit ismerkednünk kellet az új önkéntesekkel. Délben hazamentünk ebédelni, és mivel délutánra már mindenki összebarátkozott, nagyon jókat játszottunk. Kiderült, hogy idén kémeket képeznek belőlünk az önkéntesek. Majd a nap végén csoportokban elkezdtük a közös projektünket. Idén a jövő városát kellett megtervezünk a hét során. A mi csapatunk városa egy szigeten kellett, hogy épüljön. Az első nap megrajzoltuk a sziget térképét és rá a város körvonalait, amit Aprajafalvának neveztünk el.

A következő napokban nagyon jól éreztük magunkat. Érdekes programok voltak, például különböző országok termékeivel kellett kereskednünk, egy gyiloksági ügyet kellet megoldanunk, csoportépítő játékokat játszottunk, jógáztunk, és Litke problémáit is megpróbáltuk megoldani. Eközben egy Maltazár nevű rosszfiút kellett leleplezni, aki a kémkiképzésünket próbálta megakadályozni. A programok mellet minden nap jutott idő a projekt munkára is. Együtt eldöntöttük, hogy Aprajafalvának lesz egy óvodája és egy egyeteme, de nem lesz iskolája. Az óvoda után egyből egyetemistákká válnak majd a gyerekek. Csináltunk még egy kikötőt, egy víztisztítót, egy bálnamedencét, egy állatkertet és egy mozgó járdát is. Ez azért kellett, hogy az idősek is könnyen mozoghassanak a városunkban.

Az utolsó napot egy kirándulással indítottuk. Amikor mindenki meg érkezet a kiinduló ponthoz megkezdődött a túra. Nagyon jól éreztük magunkat jó volt egy kis időt a természetben tölteni. Hosszú séta után megérkeztünk a célhoz, vagyis Rárósra. Mindenki egy kicsit meg pihent. Aztán játszottunk egy szerepjátékosat, ami közben a romákról és az ő helyzetükről beszélgettünk. Majd mindenki hazament egy kis időre. Ahogy vissza értünk, elkezdődött a nyársalás és a vetítés. Közben megtudtuk, hogy kik vehetnek részt az ottalvós táborban. Én és az öcsém, Brendon is mehetünk! A jó hír után a tábortűz mellet jókat beszegettünk.

A búcsúzás nehezünkre esett, de sajnos a kémképzőink elmentek. Már nagyon várjuk, hogy jövő nyáron is találkozunk.