Táborok

Magyarbánhegyes 2019-ben

“Lesz egyáltalán gyerek?” Száma sincs, hányszor kérdezték meg az önkéntesek egymástól. 

A tábor legelső napján első körben 2 gyereket sikerült megtalálnunk- megkönnyebbültünk. Ehhez a pároshoz csatlakozott még 4 másik lelkes gyerkőc is. Éljen! Hat gyerkőc. Önkéntesek száma egy híján ennyi.

Jóllehet, hogy a játékok, amiket vittünk, javarészt inkább voltak több gyerekre kitalálva, de sebaj, így is élvezték őket. Szerették a szabályalkotást, s remekül végrehajtották a matekos akadályversenyt is, ahol is mindegyik feladatot nagy örömmel csinálták, kedvencük leginkább a dobókockás meg a mozaik-kirakós állomás volt. 

Rami megmondta nekünk, hogy van egy játék amit imádnak: a gyilkosost. Így nem volt kérdés, hogy a játék blokkban mivel kezdünk. Már az első nap legalább egy tucatszor játszottuk. Ez a hét folyamán sokszorozódott, természetesen. 🙂 Lelkesek voltak a szelektív hulladékgyűjtéses Lumpen Józsefnél is, csakúgy, mint az utána lévő tapicskolós-festős programnál is, nagyon szépeket alkottak. A kevés csapat- szám szerint kettő- ellenére mondható, hogy igen változatos volt mind a projekt, mind pedig a csapatok motivációja. 

A következő nap jött még egy lelkes gyerkőc. A történetalkotásos feladat is sokszínű volt, a zenés-magvas poglalkozásnál szorgosan válogattak, a Tanítsátok az önkénteseket! program pedig az önkéntesek számára egy komfortzónán túli feladat volt. 🙂 Az egyik csapat táncolt, a másik pedig egy “színdarabot” adott elő. 

Az utolsó napot egy akadályversennyel indítottuk; az udvaron lévő eszközök alatt, között, vagy éppen azokon ugráltak, másztak, futottak. Eljöttek a bemutatók, mind a projekt, mind a Tanítsátok az önkénteseket! jól sikerült. A napot a gyerekek nagy örömére bowlingozással zártuk. 🙂