Homepage_EN

Education for equal opportunities

Since 2016, the Knapsack Foundation has been working to promote equal opportunities for disadvantaged Roma children through project-based and child-centered education.

Tarisznya Alapítvány

Play

Sports

Community building

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Szuper hír, hogy újabb projekt ötletünk került döntőbe a salgótarjáni Tesco "Ön választ, Mi segítünk" programjában! Ezúttal egy nyári élménytábort szeretnénk megvalósítani Litkén! 🥳

Szavazzatok Ti is a Tarisznya Tanoda diákjaira, hogy nyári napközis táborunk keretében vetélkedőkön, művészeti foglalkozásokon, sportnapon, strandoláson és közösségi programokon keresztül hasznos és játékos időtöltéssel teljen a nyaruk! Szavazni 2023. február 12-ig lehet személyesen az áruházban. Cím: Salgótarján, Rákóczi út 143.
... See MoreSee Less

Szuper hír, hogy újabb projekt ötletünk került döntőbe a salgótarjáni Tesco Ön választ, Mi segítünk programjában! Ezúttal egy nyári élménytábort szeretnénk megvalósítani Litkén! 🥳

Szívből gratulálunk Rafinak, a Tarisznya Tabverseny győztesének! 🏆 A több, mint 20 fordulós tanulmányi verseny egy egész éven át zajlott a Tarisznya Tanodában és különböző kvízekből, ügyességi és kézműves feladatokból, illetve sporteseményekből állt. Az első helyezett egy tabletet kapott jutalomként. 📱

További gratuláció illeti a holtversenyben második helyezést elért Glóriát és Liliánát, illetve a harmadik helyen végzett Szimonettát is! 👏🏽 A lányok nyereményként a múlt hétvégén a Csizmás kandúrt nézhették meg a moziban Bandi kíséretében. 🎥

Huge congratulations to Rafi, the winner of the Tarisznya Tab Competition! 🏆 The more than 20-round competition took place over a year in the Tarisznya Afterschool Program, and it consisted of various quizzes, skill and craft tasks, and sports events. The first place winner received a tablet as a reward. 📱

... See MoreSee Less

Further congratulations to Glória and Liliána, who achieved a tie for second place, and to Szimonetta, who finished third! 👏🏽 As a prize, the girls watched Puss in Boots at the cinema last weekend accompanied by Bandi. 🎥Image attachmentImage attachment+3Image attachment

Kik állnak a Tarisznya Tanoda mögött? rovatunk keretében egy-egy alapítónkat, munkatársunkat, önkéntesünket mutatjuk be nektek, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy változást hozzanak a litkei gyerekek életébe egy projekt-alapú és gyerekközpontú oktatáson keresztül. A mai napon ismerjétek meg Dorottya Demszky-t, a Tanoda egyik alapítóját. ☺️

Magamról:
A Stanfordi Egyetem kutatója és oktatója vagyok, oktatási adattudomány témában. Budakeszin nőttem fel, érettségi után költöztem ki az Egyesült Államokba. A Princetoni egyetemen nyelvészet szakon végeztem el az alapképzést, utána pedig számítógépes nyelvészetből doktoráltam a Stanfordi Egyetemen. A fő misszióm az, hogy számítógépes nyelvészeti módszerekkel az oktatást elősegítsük, például a tanárok nyelvi alapú továbbképzésén és a tankönyvek fejlesztésén keresztül.

Mit jelent számomra a Tarisznya Alapítvány?
Lehetőséget arra, hogy a számomra megadatott lehetőségekkel másokat segíthessek. Amióta megalapítottuk, szinte minden munkámon és családon felüli időt az alapítványnak szentelek. Bár néha szélmalomharcnak tűnik az erőfeszítés, az eredmények és pozitív visszajelzések a gyerekektől, és a motiváló csapat mindig emlékeztet arra, hogy ha nem lenne nehéz, szinte biztosan nem is lenne igazán fontos a munkánk.

Mivel foglalkozom az Alapítványnál?
Az alapítvány egyik alapítójaként nagyjából mindennel foglalkoztam az elmúlt évek során. Jelenleg elsősorban a pénzügyi és kommunikációs vezetőjeként dolgozom. Azon dolgozom, hogy minden forint, amit ránk bíztak mások, a megfelelő helyre jusson és a legtöbbet hozzuk ki belőle.

In our "Who are behind the Tarisznya Afterschool Program?" posts, we introduce you to our founders, colleagues, and volunteers, who work every day to make a difference in the lives of the children in Litke through a project-based and child-centered education. Today, meet Dorottya Demszky, one of the founders. ☺️

About Me
I am an assistant professor at Stanford University in the field of educational data science. I grew up in Budakeszi and moved to the United States after graduation. I graduated from Princeton University with a bachelor’s degree in linguistics, and then I received a doctorate in computational linguistics from Stanford University. My main mission is to promote education with computational linguistics methods, for example through language-based in-service training for teachers and textbook development.

What does the Tarisznya Foundation mean to me?
An opportunity to help others with the opportunities I have been given. Since we founded it, I have devoted almost all of my time to the foundation, in addition to my work and family. Although sometimes the effort seems like a windmill fight, the results and positive feedback from the children and the motivating team always remind me that if it weren’t difficult, our work almost certainly wouldn’t be really important.

What do I do at the Foundation?
As one of the founders of the foundation, I have dealt with almost everything over the past years. Currently, I primarily work as the head of finance and communications. I work to ensure that every coin given to us by others goes to the right place and that we get the most out of it.

Magamról:

Mit jelent számomra a Tarisznya Alapítvány?

Mivel foglalkozom az Alapítványnál?

In our Who are behind the Tarisznya Afterschool Program? posts, we introduce you to our founders, colleagues, and volunteers, who work every day to make a difference in the lives of the children in Litke through a project-based and child-centered education. Today, meet Dorottya Demszky, one of the founders. ☺️

About Me

What does the Tarisznya Foundation mean to me?

What do I do at the Foundation?

TE HOGYAN VÉDED A KÖRNYEZETED? 🌳 Nézd meg a lenti másfél perces videónkat, ahol a Tarisznya Tanoda diákjai üzenik meg, ők hogyan próbálnak tenni a környezetükért! 🍃 💧 A Fiatalok a Zöld Litkéért Projektünk keretében a litkei diákok faültetés, zöld klub események és tanulmányi kirándulás keretében tanulhattak a természetvédelem fontosságáról az elmúlt évben. 🧒🏻🧒🏽🧒🏼

Az esemény a "Tesco Ön választ, mi segítünk" programjának támogatásával valósult meg.

HOW DO YOU PROTECT YOUR ENVIRONMENT? 🌳 Watch our short video below where the children tell us how they are trying to do something for their environment! 🍃 💧Thanks to our Youth for Green Litke Project, the students of the Tarisznya Afterschool Program learned about the importance of environment protection through tree planting, green club events and study trips last year. 🧒🏻🧒🏽🧒🏼

The event was financed by Tesco's "You choose, we help" program.
... See MoreSee Less

Hogyan telt a 2022-es év a Tarisznya Tanodában? 🥳 Remekül! 😊Miénk lett a Tanoda épülete, ahol napi szinten tanulhatnak, játszhatnak és sportolhatnak a litkei diákok. Emellett fát ültettünk, környezetvédelmi klubokat tartottunk, meglátogattuk a Csodák Palotáját, kirándultunk az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál, arcfestést és karaoket szerveztünk, meglátogattuk a Tropicariumot, illetve megünnepeltük az olyan ünnepeket, mint a március 15., a húsvét, a Halloween, a Mikulás és a karácsony. Kattints a lenti videóban és nézd meg az elmúlt év képeiből készült összeállítást! 😍

How did the year 2022 go for the Tarisznya Afterschool Program? 🥳 Great! 😊 With the help of our supporters, we were able to purchase the building of the Afterschool Program in the village of Litke where the students can study, play and do sports on a daily basis. In addition, we planted trees, held environmental clubs, visited the Palace of Wonders, went on a trip to the Ipolytarnóc National Park, organized face painting and karaoke, visited the Tropicarium, and celebrated holidays such as March 15, Easter, Halloween, Saint Nicolas and Christmas . Click to see photo collection of this past year! 😍
... See MoreSee Less

Itt az évvége, a kikapcsolódás ideje! 🎉 Ennek örömére a Tarisznya Tanoda diákjai a Cyberjump Trambulin Parkba látogattak, ahol egy közös ugrálás keretében búcsúztatták az óévet. Kattints Te is és nézd meg az ugrálásról készült videónkat! 👧👦❤️

Az esemény a a Siegler Bird & Bird Ügyvédi Iroda támogatásának köszönhetően valósult meg.

It's the end of the year, it's time to relax! 🎉 To celebrate this, the students of the Tarisznya Afterschool Program visited the Cyberjump Trampoline Park where they said goodbye to the new year with a joint jump. Click to watch our video made in the Park! 👧👦❤️

We are very grateful to Siegler Bird & Bird Law Office for sponsoring the event.

Load more

How can you help?

Bank transfer

International account number:

HU94 1174 1000 2582 3310 0000 0000

Tax 1%

hungarian Tax number: 18871263-1-12

Material donation

Online donation

About Us

We run an Afterschool Program (Tanoda)  in Litke, Nógrád County Hungary, where we offer educational and recreational opportunities for socio-economically disadvantaged Roma children. We organize computer courses, arts and crafts, a drama club, group study projects and many other sports and study activities with the leadership of Bandi Oláh, a beloved local community member who lives with a disability.

Join the Team

Regardless of background or education, we welcome everyone to join our diverse team. There are many different ways you can help and participate in our work (program organization, working with children, administration, fundraising, etc.). Your volunteering experience may contribute to your professional development. We look forward to your application!

Transparency

We rely mostly on crowdfunding support and on small grants. The funding is used for the salary of employees, including András Oláh, and for the Tanoda programs, community programs and a summer camp.

Sponsors