Homepage_EN

Education for equal opportunities

Since 2016, the Knapsack Foundation has been working to promote equal opportunities for disadvantaged Roma children through project-based and child-centered education.

Tarisznya Alapítvány

Play

Sports

Community building

Tarisznya Alapítvány /Knapsack Foundation/16 hours ago
A Tanoda diákjai is nagyon örülnek, hogy itt a tavasz és a jó idő! 🌷 ☀️ 🌳

The students of our Tarisznya Afterschool Program are also very happy that spring and the good weather are here! 🌷 ☀️ 🌳
Tarisznya Alapítvány /Knapsack Foundation/5 days ago
🚶🏽 🚴🏽 A Tesco “Ön Választ, Mi segítünk” programjának keretében megindult a Fiatalok az egészséges Litkéért programsorozatunk! 🧑🏼‍🤝‍🧑🏻 A első klubdélutánunk keretében Bandi tartott előadást a diákoknak sport és az egészség témakörében. 🌱

🚶🏽 🚴🏽 Within the framework of Tesco’s “You Choose, We Help” program, our Youth for a Healthy Life in Litke program series has started! 🧑🏼‍🤝‍🧑🏻 As part of our first club afternoon, Bandi gave a lecture to the students on the topic of sports and health. 🌱
Tarisznya Alapítvány /Knapsack Foundation/2 weeks ago
🏪 🍱 A szakmák bemutatása programsorozatunk második alkalmával Márton Imre és Vass Bettina a helyi bolt tulajdonosai látogattak el hozzánk a tanodába. 🛒 Beszéltek a kereskedelem menetéről, folyamatáról, állomásairól, illetve hogy hogyan kerül az áru a boltban a polcokra és milyen szempontok szerint lehet őket csoportosítani. Beszélgettek továbbá az eladó és a vevő kapcsolatáról. Az előadást szendvicsnek valóval, üdítővel, és édességgel támogatták. 🥪

🏪 🍱 On the second occasion of our program series introducing the professions, Imre Márton and Bettina Vass, the owners of the local shop, visited our school. 🛒 They talked about the course, the process, the stages of the trade, as well as how the goods are put on the shelves in the store and according to what aspects they can be grouped. They also talked about the relationship between the seller and the buyer. The performance was supported with sandwiches, soft drinks and sweets. 🥪
Tarisznya Alapítvány /Knapsack Foundation/3 weeks ago
🎨 Nagyszerű hírek! Kattints a képekre és nézd meg mit alkottak diákjaink! 👩🏼‍🎨 🧑🏾‍🎨

A Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány pályázati kiírása igazi pozitív lendületet hozott a Tanodába! A pályázatot kifejezetten 3 – 14 évesek részére hozták létre, hogy megmutassák, milyen segítő szándékok lakoznak bennük.

A “Tégy jót, és legyél példakép!” című projektre készült rajzok szemléletesen bizonyítják, hogy Tanodánk diákjai mennyire elkötelezettek a jó ügyek iránt! Köszönjük mindenkinek a részvételt, hiszen minden apró lépés egy nagyobb pozitív változás felé vezet! ❤️

🎨 Great news! Click on the pictures to see what our students created! 👩🏼‍🎨 🧑🏾‍🎨

The call for tenders of the Virágozz és Prosperálj Non-profit Foundation brought a real positive boost to our Afterschool Program! The application was created specifically for 3-14-year-olds in order to show what kind of helping intentions reside in them.

The “Do good and be a role model!” drawings made for the project clearly demonstrate how committed our students are to good causes! Thank you to everyone for participating, as every small step leads to a bigger positive change! ❤️

How can you help?

Bank transfer

International account number:

HU94 1174 1000 2582 3310 0000 0000

Tax 1%

hungarian Tax number: 18871263-1-12

Material donation

Online donation

About Us

We run an Afterschool Program (Tanoda)  in Litke, Nógrád County Hungary, where we offer educational and recreational opportunities for socio-economically disadvantaged Roma children. We organize computer courses, arts and crafts, a drama club, group study projects and many other sports and study activities with the leadership of Bandi Oláh, a beloved local community member who lives with a disability.

Join the Team

Regardless of background or education, we welcome everyone to join our diverse team. There are many different ways you can help and participate in our work (program organization, working with children, administration, fundraising, etc.). Your volunteering experience may contribute to your professional development. We look forward to your application!

Transparency

We rely mostly on crowdfunding support and on small grants. The funding is used for the salary of employees, including András Oláh, and for the Tanoda programs, community programs and a summer camp.

Sponsors