Mentorprogram

Munkánk során nagyon fontosnak tartjuk, hogy a programban résztvevő gyerekek személyes kapcsolatot alakítsanak ki az önkéntesekkel, minél inkább személyre szabott élményeket kapjanak, és hogy a fejlődésüket minél jobban tudjuk követni. Ezért hoztuk létre a mentorprogramot, aminek jelenleg két része van: az egyik fajta mentorálás a táborok alatt történik, a másik pedig év közben. 

Mind az ottalvós, mind a napközis táborokban minden résztvevő gyerek kap egyönkéntes “mentort”, akinek az a feladata, hogy figyelje a mentoráljai fejlődését, hogy visszajelzést kapjon tőlük a tábori élményeikről, és hogy jobban megismerje a gyerekek hátterét, mindennapjait, felmérje az erősségeiket és igényeiket.

2017 őszén pedig elindítottuk az első évközi mentorprogramot, amiben az aktuális nyolcadikosaink vesznek részt, és amiben a középiskolai felvételire fókuszálnak. Ebben a tanévben öt nyolcadik osztályos gyerek vesz részt a programban, akiket két-két önkéntes segít hétvégi látogatások alkalmával és Skype-on abban, hogy észben tudják tartani a határidőket, valamint közösen gyakorolnak az írásbeli és szóbeli felvételikre. Ha szükséges, a mentorok a felvételi tantárgyakból is korrepetálnak, és tanácsokat adnak a megfelelő oktatási intézmény kiválasztásához.

Lili és Fruzsi