Táboraink

A tevékenységünk legkiemeltebb része a nyári táborok szervezése. Két fajta tábort tartunk minden évben: a helyszíneinket megrendezett napközis táborokat és egy Budapest közeli helyszínen egy ottalvós tábort augusztusban.

Napközis táborok

Napközis táboraink 6 naposak, minden nap 9-től 4.30-ig tartanak. A hétköznapokon reggeli torna vagy mindfulness után 3 foglalkozást tartunk, közöttük kisebb játékos szünetekkel. A napvégén pedig egy 1-1,5 órás projekt sávban a gyerekek egész héten ugyanabban a csoportban dolgoznak egy feladaton. Szombaton kirándulni megyünk a helyszínhez közeli városba vagy a természetbe. Mentünk már kalandparkba, múzeumba, strandra és kirándulni is. Minden foglalkozás és minden nap végén is kiscsoportokban reflektálunk a gyerekekkel a történtekre, és minden gyereknek van az önkéntesek közül egy mentora, akivel kettesben is beszélgetnek arról, hogy hogyan érzi magát.

Litkén a cigányhímnuszt tanuljuk

Ottalvós táborok

Az ottalvós táborba egy integrációs tábor. A helyszíneinkről hívunk ötödik-nyolcadikos gyerekeket, akiket a legmotiváltabbnak tartunk, valamint külsős gyerekek is jelentkezhetnek. Az órarend hasonló a napközis táborhoz: 3 foglalkozást tartunk minden nap, az utolsó idősávban a gyerekek több projekt közül választhatnak. Általában van egy zenés, egy művészeti, egy természettudományi, egy közgazdasági vagy társadalomtudományi és egy állampolgári ismeretekkel foglalkozó is. A foglalkozások mellett legalább két nap Budapestre látogatunk, ahol különböző tanulmányi programokon veszünk részt: voltunk már interakítv színházban, képzőművészeti múzeumban, az ELTE ásvány tárában, a Csodák Palotájában, élmányfestésen, az Országos Mentőszolgálatnál, és még rengeteg másik helyszínen. Esténként minden szobának vannak mentorai, akikkel az esti reflexiót és altatást csinálják a gyerekek közösen.

Élményfestés az Alkotás utcában